Voor wie

Voor iedereen

Iedereen kan baat hebben bij AlexanderTechniek. Als het je ligt, en je het aandacht geeft, werkt het. Je lichaamsbewustzijn wordt groter en je kunt kiezen voor leren bewegen zonder spanning. Vaak worden mensen rustiger met AlexanderTechniek.
Voor iemand zonder blessures werkt het preventief. Voor iemand met blessures kunnen die verminderen of verdwijnen. Voor ouderen is het prettiger ouder worden als ze lichter bewegen.
Ook dansers, musici, acteurs  en sporters hebben profijt van licht en blessurevrij bewegen door AlexanderTechniek. En na overspannenheid of burn-out is AlexanderTechniek een goede basis voor terugkeren in de werksituatie, omdat ook mentale gewoontes duidelijker worden en kunnen veranderen.  
Noot: ouderen hebben in het leerproces meer tijd nodig, omdat hun gewoontes meer zijn ingesleten.

Iets voor jou? / Kennismakingsaanbieding

Benieuwd of het iets voor jou is? Maak gebruik van de kennismakingsaanbieding: 4 lessen voor de prijs van 3. Wellicht werkt de Alexandertechniek net zo goed voor jou als voor bijvoorbeeld Paul McCartney, John Cleese, Madonna.
In Nederland is de Alexandertechniek nog niet erg bekend, behalve op conservatoria en dansopleidingen, waar het wordt aangeboden ter voorkoming van blessures en het verbeteren van toon en presentatie. Maar wereldwijd hebben ook sporters, acteurs en anderen er baat bij.

Bone Deep Strength

is een verhelderend filmpje over optimaal gebruik (of niet) van het skelet (Engelstalig, 7 minuten)

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toont gunstige effecten aan van lessen AlexanderTechniek
– bij lage rugpijn (British Medical Journal, en Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 2008)
– bij nekpijn (Annals of Internal Medicine, nov. 2015)
– bij chirurgen tijdens operatie (onderzoek urologie okt. 2010)
Voor links zie alexandertechniek.nl (dit is de website van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexandertechniek, de NeVLAT).