Lessen

Inhoud van de lessen

tijd nemen en aandacht

Lessen AlexanderTechniek draaien om tijd nemen en aandacht voor jezelf en je omgeving. In die zin zijn het rustige lessen, die naderhand vaak toch vermoeiend blijken te zijn geweest.
Een doorsnee Alexanderles omvat vrijwel altijd liggen in de ‘actieve rusthouding’ (met de voeten op tafel en de knieën omhoog) en werken rond de stoel. Gaan zitten en staan doen we dagelijks vele malen, en omdat het a.h.w. ‘gelaagde’ bewegingen zijn met veel verschillende onderdeeltjes erin, zijn ze geschikt om breed te kunnen observeren hoe je te werk gaat en wat je kunt nalaten. Vaak helpt het om daarbij ook te kijken naar het anatomische beeld dat je van jezelf hebt, en te controleren of dat beeld klopt met de anatomische werkelijkheid (‘body-mapping’).
Zie ook pagina ALEXANDERTECHNIEK.

alle vormen van bewegen

Na enige lessen besteden we ook aandacht aan bukken, tillen, lopen, op computer/tablet/telefoon kijken, en aan wat ook maar voor jou handig is. Dat kan van alles zijn en op elk gebied, zoals huishoudelijk werk, sporten, een instrument bespelen, etc.

Het is prettig om tijdens de les een makkelijk zittende broek te dragen, evenals gemakkelijke bovenkleding.

AlexanderTechniek Lochem Ruimte bij bewegen lesruimte

Tarieven

Per les (45-60 minuten)

45 euro bij 1 les in de week OF
40 euro bij 2 lessen in de week.

De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

 

Kennismakingsaanbieding: 4 lessen voor de prijs van 3

Let op:
  • 135 euro bij 4 lessen in 4 weken OF
  • 120 euro bij 4 lessen in 2 weken. Voor een optimaal leereffect is het aan te bevelen die eerste 4 lessen snel achter elkaar te nemen, in 2 weken.

hoeveel lessen?

Voor sommigen is er na 10 à 20 lessen voldoende basis om het geleerde zelf verder in praktijk te brengen en te ontwikkelen. Bij anderen is er behoefte aan meer lessen.
 
De AlexanderTechniek wordt vaak niet vergoed door ziektekostenverzekeringen. Maar het loont de moeite dat na te gaan bij de eigen aanvullende verzekering. 

Voor informatie of Alexanderlessen in driehoek Deventer – Zutphen – Lochem,
bel 06-51848663 of mail ruimtebijbewegen@xs4all.nl / zie CONTACT

Erkend-leraar-AlexanderTechniek-in-Lochem
website beroepsvereniging NeVLAT: alexandertechniek.nl