Lessen

Inhoud van een les

Traditioneel zijn de lessen individueel, en nu ook mogelijk met zijn tweeën.

Een doorsnee Alexanderles omvat werken op tafel en rond de stoel. [Zie ook: AlexanderTechniek in de praktijk]

tafelwerk
Met het liggen in ‘actieve rusthouding’ (met de voeten op tafel en de knieën omhoog) leer je tijd nemen, onnodige spanning loslaten, instructies aan jezelf geven (‘richtingen’).

stoelwerk
Gaan zitten en staan doen we dagelijks vele malen. Het zijn geschikte bewegingen om te observeren hoe je te werk gaat en om meerdere onderdelen van de AlexanderTechniek aan bod te laten komen.

alle vormen van bewegen
Na enige lessen besteden we ook aandacht aan bijvoorbeeld bukken, tillen, lopen, achter de computer zitten, en desgewenst specifieke persoonsgebonden dingen als instrument bespelen of sporten.
Het is handig om tijdens de les een makkelijk zittende broek te dragen, evenals gemakkelijke bovenkleding.

Tarieven

45 euro inclusief BTW bij 1 les in de week OF
40 euro inclusief BTW bij 2 lessen in de week
bij een lesduur van 45-60 minuten
 

Kennismakingsaanbieding: 4 lessen voor de prijs van 3

Let op:
  • 135 euro bij 4 lessen in 4 weken OF
  • 120 euro bij 4 lessen in 2 weken: voor een optimaal leereffect is het aan te bevelen die eerste 4 lessen snel achter elkaar te nemen, in 2 weken.
hoeveel lessen?
Voor sommigen is er na 10 à 20 lessen voldoende basis om het geleerde zelf verder in praktijk te brengen en te ontwikkelen. Bij anderen is er behoefte aan meer lessen.
De AlexanderTechniek wordt vaak niet vergoed door ziektekostenverzekeringen (maar het loont de moeite dat na te gaan bij de eigen aanvullende verzekering).